top of page

Tuga, možete li da zamislite Milan u četvrtoj ligi?

Jučerašnje predstavljanje novog trenera na neki način je bilo tužno, klub je pao na niske grane...


Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Navijači Milana su besni, niko nije zadovoljan dolaskom Piolija na kormilo mnogi smatra da je to promena radi promene, želeli su neko veće ime, a ljutnja je usmerena ka čelnicima kluba.

"Shvatam navijače, jasno je šta očekuju, ali mi smo nasledili očajnu situaciju. Ništa ne možemo preko noći. Klub je bio u opasnosti od bankrota i Serije D", rekao je Ivan Gazidis, mada je teško zamisliti "Rosonere" u amaterskom rangu.

"U jednom trenutku je bio neizvesno hoćemo li imati novca da isplatimo igrače, bili smo pred bankrotom. Moramo odgovorno da se ponašamo, inače bismo mogli opet da se suočimo sa istim scenariom", upozorava nekadašnji prvi čovek Arsenala.

Zvonimir Boban i Paolo Maldini su doveli fudbalere kojima Đampaolo nije pružao šansu i to je bio jedan od najvećih razloga za njegov odlazak.

"Mi smo šesti po novcu koji smo potrošili prethodnog leta", rekao je Gazidis, koji verovatno računa i zimske transfere Pakete i Pjonteka. To pokazuje ambicije da se takmičimo. Gradimo stadion koji će vredeti preko milijardu evra, klub je na dobrom putu", dodao je Gazidis.

Maldini je prihvatio deo kritika da su klubu potrebni iskusniji igrači, ali dodaje da ništa nije izgubljeno.

"Verujemo u Piolija, on je vodio velike klubove, već se pokazao, samo smo šest bodoba od mesta koje vodi u Ligu šampiona, iako smo loše startovali. Ako budemo igrali bolje i sredimo redove jasno je da ćemo se boriti za zacrtane ciljeve. U ovom trenutku je nerealno da pričamo o osvajanju Lige šampiona, ali sigurno da Milan neće čekati deset godina da ponovo igra u evropskoj eliti", rekao je legendarni kapiten.

Malo ko mu veruje, Milan je bez Lige šampiona već pet godina...

1 view0 comments

Comments


bottom of page