top of page

Rasizam i fijasko domaćih u Sofiji, Turskoj bod sa FR

U ponedeljak uveče igrali su se mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a do ubedljivih pobeda došle su selekcije Engleske, Albanije i Islanda, dok je svetski prvak, ekipa Francuske, remizirala sa Turskom.


fudbalska reprezentacija Engleske

Engleska je ostvarila i petu pobedu u A grupi, pošto je kao gost bila ubedljiva protiv Bugarske rezultatom 6:0. Markus Rašford je zatresao mrežu domaće selekcije u sedmom minutu, da bi naredna dva pogotka bila delo prvotimca Čelsija, Rosa Barklija.


Prvi put se u ulozi asistenta našao Rahim Sterling, a onda i Hari Kejn. Prvo poluvreme bilo je nadoknađeno šest minuta zbog čestih prekida i konstantnih optužbi Engleza za rasizam bugaske publike. Igrao ise peti minut nadoknade kada je Rahim Sterling povisio na 4:0. Prvotimac Mančester sitija se upisao i u drugom poluvremenu u strelce, igrao se 69. minut. Ni tada Englezi nisu stali sa napadima, pa se do kraja susreta, nakon tri asistencije u strelce upisao i Kejn.


Francuska i Turska su u Parizu podelili bodove i odigrali rezultatom 1:1. Olivije Žiru je doveo aktuelne prvake Sveta do vođstva u 76. mintu na asistenciju Antoana Grizmana, ali je izjednačenje usledilo već u 81. kada je Kan Ajhan odlično utekao odbrani Francuske i savladao Stiva Mandandu.


Island je ostao sa realnim šansama da se nađe na Evropskom prvenstvu, pošto je upisao peti trijumf u grupi H, a ovoga puta savladana je Andora rezultatom 2:0.

Arnor Sigurdson je u 38. minutu doveo Islanđane do vođstva, da bi Kolbejn Sigtourson postavio konačan rezultat.


Albanija je zabeležila bitnu pobedu na gostovanju u Moldaviji i slavila sa 4:0. Sokolj Čikaleši je doveo goste do prednosti u 22. minutu, da bi u 34, nakon velike greške domaćeg golmana, Keidi Bare duplirao prednost. Do kraja prvog poluvremena, Lorenc Traši je debtantskoj utakmici došao do pogotka za nacionalni tim. Konačan rezultat postavio je Rej Manaj u nadoknadi vremena.


3 views0 comments

Comments


bottom of page