top of page

Junajted pojačava upravu, želi Van der Sara

Nekada veoma uspešni golman holandske reprezentacije, ali i Ajaksa, Juventusa i Mančester Junajteda Edvin van der Sar priznao je da je potencijalno „zainteresovan“ za prihvatanje uloge u upravi tima sa „Old Traforda“, prenosi britanski Skaj sports.


Edvin van der Sar

Navodi se i da je tim iz Mančestera spreman da naže „pojačanje“ u upravi kluba za izvršnog potpredsednika Eda Vudvorda, kao i da bi holandska fudbalska legenda imala zvanje „direktora fudbala.“ Ipak, za sada nije bilo zvaničnih ponuda rukovodstva „Crvenih đavola“.


Van der Sar je trenutno glavni rukovodilac Ajaksa, koji je predvodio do velikog preporoda zasnovanog na ogromnom usponu izvanredne akademije amsterdamskog velikana.


Van der Sar je u bogatoj karijeri nastupao za Ajaks, sa kojim je bio i prvak Evrope, pa je potom prešao u Juventus, za koji je branio od 1999. do 2001. godine. Posle tri godine u Fulamu za Junajted je nastupao od 2005. do 2011. godine kada se povukao iz fudbala, a u sezoni 2016/2017. odigrao je je dan meč za holandskog niželigaša VV Nordvajk. Sa timom iz Mančestera osvojio je četiri Premijer lige i Ligu Šampiona 2008. godine.


Za nacionalnu selekciju Holandije odigrao je 130 mečeva, a UEFA ga je za najboljeg golmana Evrope proglašavala dvaput – 1995. i 2009. godine.



3 views0 comments

Comments


bottom of page