top of page

Debakl Crne Gore u kvalifikacijama za EP

Izabranici Faruka Hadžibegića poraženi su od selekcije FS Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa 2:0. Ostao je još duel sa Engleskom, a ljubitelji fudbala u Crnoj Gori jedva čekaju da se kvalifikacije konačno završe.


Crna Gora

Sada je izvesno da će selekcija Crne Gore ostati bez pobede u kvalifikacijama za šampiona Evrope u kojima je na početku kao cilj bio postavljen plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Sledi još duel u gostima protiv Engleske, ali na osnovu svega viđenog, zaista je teško očekivati iole dobre vesti u novembru.


Gora je primila gol posle deset minuta igre. Korner sa desne strane je izveo Bersan Celina, igrač Svonsija, a posle početničke greške defanzivne linije, uz nepotrebno istrčavanje golmana Danijela Petkovića mrežu je zatresao Amir Rahmani, momak koji brani boje italijanske Verone.


Pet minuta kasnije, Petković je zbog povrede napustio igru, a mesto između stativa zauzeo je Milan Mijatović. U 23. minutu posle duela Darka Bulatovića i Fiorenta Haređonaja, domaća selekcija je tražila od sudije Soareša Diaza iz Portugala da pokaže na belu tačku, ali se arbitar nije odlučio na takav potez.


Samo nekoliko minuta kasnije, ponovo je usledila velika opasnost po gol Crne Gore. Pogrešio je Dušan Lagator, Milot Rašica igrač Verdera je krenuo sam ka Milanu Mijatovića, ali je iskosa sa leve strane, pogodio spoljni deo mreže. Pomenuti Haređonaj je ponovo imao dobru priliku za postizanje gola, ali je pokušaj igrača Hadersfilda izblokiran.


Agonija Crne Gore je nastavljena. U 34. minutu, udarac Vedata Murićija sa desetak metara, uspeo je da zaustavi Milan Mijatović. Izabranici Faruka Hadžibegića su delovali nomoćno, zbunjeno, bezidejno. Murići koji igra za Fenerbahče iskupio se za promašaj posle samo 60 sekundi, kada je na asistenciju Rašice, uspeo da zatrese mrežu Crne Gore – 2:0.

Ništa se značajno nije menjalo u odnosu snaga na terenu. Crna Gora je i dalje izgledala jako, jako loše i pretila je opasnost da doživi još ubedljiviji poraz. Dobru priliku je imao Rašica, ali je šutirao pored gola. Nedugo zatim, Murići je pogodio prečku. Murići je koji minut kasnije iz odlične pozicije šutirao pored gola.


Svi koji su pratili meč, a navijali za Crnu Goru, imali su želju da se utakmica što pre završi. Na njihovu žalost, morali su da gledaju još dvadeset minuta potpune nemoći Crne Gore, nastojanje da se sačuva mreža, da se sačuva na osnovu svega viđenog, odličnih 0:2.

Tako je i bilo. Crna Gora je poražena sa 2:0, iako je Murići u završnici meča imao još jednu kolosalnu priliku, ali je njegov pokušaj loba uspeo da zaustavi Milan Mijatović.


U novembru mesecu, izabranici Faruka Hadžibegića će odigrati dva meča. U poslednjem kada su kvalifikacije za šampionat Evrope u pitanju, odmeriće snage sa Engleskom, a u prijateljskom duelu će ukrstiti koplja sa selekcijom Belorusije.


4 views0 comments

Comments


bottom of page